%0 Journal Article %T تأثیر مصرف دانه کنجد (sesamum indicum) بر دیسمنوره اولیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان %J سلامت جامعه %I دانشکده پرستاری مامایی و پیراپزشکی رفسنجان %Z 2345-6248 %A محمدیان شهربابکی, فهیمه %A سادات قریشی, آتنا %A شیخ فتح‌الهی, محمود %A منشوری, آزیتا %A حاجی‌زاده, محمدرضا %A خوشدل, علیرضا %A شهریاری, گلاره %A محمودی, مهدی %D 2017 %\ 05/09/2017 %V 8 %N 4 %P 1-9 %! تأثیر مصرف دانه کنجد (sesamum indicum) بر دیسمنوره اولیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان %K دانه کنجد %K دیسمنوره اولیه %K دختران دانشجو %K درد %R %X مقدمه: دیسمنوره عارضه بسیار شایع در بین زنان است که با علائمی از جمله درد و علائم عصبی همراه می­باشد. کنجد با نام علمی (sesamum indicum) دارای اثرات ضدالتهابی و ضددردی می­باشد. با توجه به مصرف متعارف و بی­ضرر بودن دانه آن، پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر مصرف دانه کنجد بر دیسمنوره اولیه در دانشجویان دختر 25-18 سال دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شد. مواد و روش­ ها: در این کارآزمایی بالینی، تعداد 24 دانشجوی دختر 25-18سال مبتلا به دیسمنوره ساکن خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به روش تصادفی طبقه­بندی انتخاب شدند. این افراد از 2 روز قبل تا 3 روز بعد از قاعدگی هر روز مقدار 15 گرم کنجد مصرف نمودند. شدت دیسمنوره در این افراد در یک دوره قاعدگی بدون مصرف دانه کنجد و 2 دوره با مصرف دانه کنجد توسط شاخص آنالوگ دیداری (Visual Analog Scale VAS) اندازه­گیری شد. اطلاعات قاعدگی توسط پرسش­نامه جمع­آوری و با استفاده از آنالیزی واریانس اندازه­گیری­های مکرر یک طرفه تحلیل شد. یافته ­ها: در این پژوهش میانگین و انحراف معیار سنی دانشجویان مورد بررسی 43/2±60/21 سال بود. نتایج نشان داد که شدت درد دیسمنوره و تعداد قرص­های مسکن مصرفی در دوره­های مصرف کنجد به­طور معنی­داری کاهش پیدا کرده است (05/0p %U https://chj.rums.ac.ir/article_45733_72ff68efdf3c95c64745bd6cd7a0fe7d.pdf