%0 Journal Article %T مقایسه تأثیر آموزش ورزش و رژیم غذایی به روش " کتابچه آموزشی" و "شبکه‌های مجازی" بر شاخص توده بدنی کارکنان مرد شرکت‌های پتروشیمی منطقه پارس جنوبی %J سلامت جامعه %I دانشکده پرستاری مامایی و پیراپزشکی رفسنجان %Z 2345-6248 %A زارع, آتنا %A حسینی, محمدعلی %A دالوندی, اصغر %A رهگذر, مهدی %D 2019 %\ 03/21/2019 %V 13 %N 1 %P 45-53 %! مقایسه تأثیر آموزش ورزش و رژیم غذایی به روش " کتابچه آموزشی" و "شبکه‌های مجازی" بر شاخص توده بدنی کارکنان مرد شرکت‌های پتروشیمی منطقه پارس جنوبی %K آموزش %K رژیم غذایی %K ورزش %K شاخص توده بدنی %R 10.22123/chj.2019.158988.1199 %X مقدمه: با توجه به روند رو به رشد اضافه وزن و چاقی در کارکنان و از آنجا که آموزش یکی از اصول مهم توسعه و آمادگی منابع انسانی است، این پژوهش با هدف تعیین تأثیر آموزش ورزش و رژیم غذایی به روش"کتابچه آموزشی" و "شبکه‌های مجازی" بر شاخص توده بدنی کارکنان مرد شرکت‌های پتروشیمی منطقه پارس جنوبی انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه مداخله­ای نیمه تجربی، بر روی­ 135 نفر از کارکنان مرد شاغل در مراکز پتروشیمی جنوب ایران که به روش تصادفی ساده در سه گروه (کتابچه آموزشی، شبکه‌های مجازی و شاهد) قرار گرفتند، انجام شد. مشخصات فردی و کاری به همراه شاخص توده بدنی برای تمامی نمونه­ها ثبت گردید. گروه کتابچه آموزشی، 5 نوبت آموزش با محتوای تغذیه مناسب و فعالیت فیزیکی و گروه شبکه­های مجازی، 48 پیام آموزشی دریافت کردند. گروه شاهد هیچ آموزشی دریافت نکردند. اطلاعات توسط آزمون­های آماری مجذور کای، تی زوجی و آنالیز واریانس تحلیل شد. یافته­ ها: میانگین شاخص توده بدنی در طول زمان مداخله آموزشی در همه گروه­ها کاهش پیدا کرد اما این کاهش تنها در گروه شبکه­های مجازی معنی­دار بود (05/0>p). نتایج نشان می‌دهد، آموزش ورزش و رژیم غذایی در گروه کتابچه آموزشی و گروه شاهد اختلاف آماری معنی‌داری نداشت، اما در گروه آموزش شبکه‌های مجازی اختلاف از نظر آماری معنی‌دار بود  (05/0p<). نتیجه گیری: نتایج نشان می‌دهد که آموزش ورزش و رژیم غذایی از طریق موبایل (تلگرام) می‌تواند با رعایت احتیاط و بنابر خصوصیات جامعه هدف سبب کاهش شاخص توده بدنی کارکنان شده و کاربرد این روش برای کنترل وزن کارکنان توصیه می‌شود. %U https://chj.rums.ac.ir/article_90691_40f16830d3b81789088594465656bc58.pdf